четвъртък, 26 ноември 2015 г.

52,52 км. От с. Найденово, до чешмата на с. Съединение и обратно от с. Наденово до с. Верен и обратно до с. Братя Даскалови и от там обратно до Найденово

На 21 ноември един от последните топли дни на 2015 година се отправихме отново към с. Найденово. Този ден се събудихме с температури около 20 градуса. По-късно стана още по-топлод почти 26 градуца по Целзий. Една невероятно топла есен!

Маршрутът по колоездене на 21 ноември 215

Пристигнахме в с. Найденово по обед и за загрявка се отправихме към с. Съединение, където спряхме на чешмата над селото. Пътят до селото е перфектен с хубав асфалт, но след него в поска с. Сърневица е надупчен, груб и неприятен път дори и за байкове. Затова се върнахме обратно до с. Наденово. Обядвахме каквото си носехме и се спуснахме към с. Голям Дол, а от там към с. Малък Дол. В края на селото завихме по хубав асфалтов път който свързва пътя между селата Братя Даскалови и Верен. На разклона завихме към с. Верен. Този път е със стар, груб асфалт на много места закърпен, но поне няма дупки. До селото пътят се изкачва непрекъсното и, когато стигнахме там се почувствахме малко уморени, но не спряхме. От село Верен поехме към с. Медово. Асфалтът е нов и хубав, направо песен и при това спускане. Не след дълго на Жорката му хрумна да завие по един коларски път, въпреки, че имахме уговорката да не караме този ден по офроуд пътища. Трябваше да го последвам. Пътят ме изненада. Оказах се приятен коларски път с хубава утъпкана настилка. Нямаше коловози поне до там докъдето стигнахме. Понеже ми хареса, Жоро реши да прекъсне удоволствието ми и се върна обратно и аз трябваше отново да го последвам. Разгледахме околността - красив изглед към селата Колю Мариново и Медово.
















В село Верен
Когато се озавахме отново на асфалтирания, продължихме да се спускаме. В с. Медово направихме бесен спринт, защото от предишни карания бяхме забелязали, че в двора на бившото ТКЗС се мотаят кучета, които лая бясно срещу велосипедисти.




Изглед към долината и селата
Тъй като спускането не беше уморително продължихме да караме и когато стигнахме до с. Малък Дол, предложих да продължим до с. Братя Даскалови. Едва там спряхме в парка на селото за да си отдъхнем и след кратка почивка поехме по пътя за с. Найденово.

Направихме еднин хубав маршрут без много големи натоварвания със съвсем малко офроуд за украса!

Изглед към с. Медово и с. Марково

Още един офроуд, за който бях забравила

Закъснели слънчогледи


По този път се отбихме за да проверим накъде отива


Няма коментари:

Публикуване на коментар