вторник, 28 май 2013 г.

73 км. от с. Неделево до гр. Стрелча с шосейки


На 25 май 2013 година потеглихме аз и Гошко от с. Неделево с велосипеди - една single speed карбонка и една доста стара японска шосейка за гр. Стрелча. Времето беше прекрасно, а природата приказна. Полето беше зелено, изпъстрено с разцъфнали макове, дива лайка, маслодайни розови градини, едва пораснали слънчогледи. Свежата зеленина и пухкавите бели облачета над Средна гора и Стара планина, която прозираше в далечината създаваха невероятно настроение. Беше приказна картина навсякъде. Пътят минаваше покрай яз. Пясъчник, който запленяваше със своята синева и необятност. По пътя спирахме на няколко места за да вдишаме от аромата на розите и свежата зеленина. В с. Парчевич купихме череши - свежи, сочни и сладки. Това бе предпоследното селище преди крайната ни цел - гр. Стрелча. Там пристигнахме към 13 часа. Спряхме в центъра на градчето за да си отпочинем и обядваме. Не след дълго забелязахме тъмносини облаци да се спускат от планината. Скочихме и потеглихме към Пловдив. В с. Беловица срещнахме още двама ентусиасти с велосипеди - бегачи от Пловдив. Разменихме някоя и друга приказка. Изфукахме се с карбонката синкъл-спийд и станахме да си ходим. Те ни изпревариха и дори не успяхме да ги настигнем. Едва в Долен Чардак ги настигнахме, но с колата.

Този ден изминахме 73 км. Идеален маршрут за шосейни велосипеди. Разбира се и с байкове може да се направи. Пътят е чудесен. Тръгнахме от с. Неделево към 9 и 30 часа, а в гр. Стрелча бяхме към 13 часа с една спирка за снимки и две почивки в с. Беловица и с. Парчевич.

Вечерта бяхме като пребити. Рано заспахме и се събудихме по среднощ, за да заспим отново на сутринта и едва не си провалихме следващото пътешествие, макар вечерта да се кълняхме, че скоро на велосипед няма да се качим.

Язовир Пясъчник

Изглед към Средна гора

По пътя за с. Беловица

Гошко на японския шосеен велосипед

Село Беловица

Изглед от пътя преди с. Беловица към Средна гора

Розова градина на фона на яз. Пясъчник

На пътя за село Крушово

За село Крушово

На път за Пловдив със single speed bicycle

Няма коментари:

Публикуване на коментар